TEKNOLOJİ

Apple Watch için büyük bir güncelleme yolda

İnce Anakart, Apple Watch’ta Yeni Özelliklere Yer Açıyor

Apple Watch’un gelişimi için önemli bir adım daha atılıyor. İnce anakartlar, ekstra boş alan yaratarak bu akıllı saatin içinde daha fazla bileşenin yer almasını sağlıyor. Bu durum, Apple’ın sağlık özelliklerini geliştirmek istemesiyle büyük bir önem kazanıyor.

iPhone 16’larda bakır malzemenin kullanılacağına dair söylentiler dolaşıyordu. Ancak analist Ming-Chi Kuo, bakırın dayanıklılık ve kalite testlerinden geçemediğini belirtti. Bakır malzemesini tedarik eden Ajinomoto ise 2024’ün 3. çeyreğinden önce malzemenin geliştirilmesi konusunda çalışmalarını sürdürüyor. Eğer Ajinomoto başarılı olursa, 2025’in iPhone 17 Pro modellerinde ince tasarımlı anakartlara geçiş yapılabilir.

Kuo, bakır malzemenin fiberglas içermediği için iPhone üretim sürecinde delme işlemini kolaylaştırdığını da belirtiyor. Bu konu daha önce mobil çip uzmanı Weiboda tarafından da dile getirilmişti.

Bir süre önce gelecek nesil Apple Watch’ların microLED ekran teknolojisine sahip olacağı söylentileri yayıldı. Ancak Apple, microLED’li Apple Watch projesini iptal etti ve rafa kaldırdı. Yüksek üretim maliyeti ve önemli bir katkı sağlamaması nedeniyle bu kararı alan Apple, microLED geliştirme ekibinden birçok kişiyi işten çıkardı.

Cupertino merkezli şirket, yeni ekran teknolojisi ile rakiplerinin önüne geçmeyi hedefliyordu. Ancak microLED projesinin iptali, firmanın büyük bir gerileme yaşamasına neden oldu. Şu an için microLED ile ilgili herhangi bir proje geliştirilmiş görünmüyor. Apple, rekabetçi bir konumda kalabilmek için yeni stratejiler geliştirmeye devam edecek gibi görünüyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu