MANŞETLER

“Pazarda 800 bin adetlik bir rekor! Sevinçten uçuyoruz!”

Otomobil Satışlarında Daralma Devam Ediyor: Nisan Ayı Verilerine Göre Büyük Bir Azalma!

Otomobil satışlarındaki rekorlar kırılan dönemin sonuna gelindi. Son verilere göre, Nisan ayında Türkiye otomobil ve hafif ticari araç pazarı, geçen yıla göre yüzde 22.3 azalarak 75 bin 919 adede geriledi. Aynı dönemde otomobil satışları da yüzde 20.61 oranında azalarak 61 bin 448 adete düştü. Hafif ticari araç satışları ise bir önceki yıla göre yüzde 28.6 azalarak 14 bin 471 adet oldu.

Pazardaki en son daralma 20 ay önce yaşanmıştı. Sektördeki tahminler, bu daralmanın yıl boyunca devam edebileceğine işaret ediyor. Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen Lexus LBX’in Türkiye lansmanında konuşan Lexus Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Ali Haydar Bozkurt, satışlardaki düşüşün devam edeceğine dair öngörülerde bulundu.

Bozkurt, mevcut gelişmelerin etkisiyle pazarın 800 bin adede düşmesinin şaşırtıcı olmayacağını belirtti. Filo satışlarında beklenen artışın olmamasının da daralmaya etki ettiğini vurgulayan Bozkurt, artan kredi faiz oranlarının otomobil alacak kişileri ve filo sahiplerini olumsuz etkilediğini ifade etti.

2023 yılı otomotiv pazarında tüm zamanların rekorunu kırmıştı, ancak 2024 için beklenen daralma pazarın 800 bin adete düşebileceğini gösteriyor. Bozkurt, daha sağlıklı bir ekonomi için sabır gösterilmesi gerektiğini ve enflasyonla mücadele sürecinde kararlılık gerektiğini sözlerine ekledi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu