TEKNOLOJİ

WhatsApp Kullanıcıları Yeni Tasarımdan Memnun Değil

X/Twitter’da 5.000 Kez Paylaşılan Gönderide WhatsApp’ta Olandan Daha Çirkin Yeşil Tonu!

Bildiğiniz gibi, son günlerde WhatsApp’ta önemli bir değişiklik yaşandı. Bir kullanıcı gönderisinde, uygulamanın yeşil tonunda bir değişiklik olduğunu ve artık daha çirkin bir ton olduğunu belirtti.

Bir başka kullanıcı ise WhatsApp’ın yeşilini beğenmeyerek, “Benim için şu anda çok yeşil” şeklinde yorum yaptı. Bu renk değişikliği aylardır devam ediyor ve şu anda yalnızca bazı kullanıcılara sunuluyor.

Yapılan bu renk değişikliğiyle birlikte, uygulamada bir dizi küçük tasarım değişikliği de beraberinde geliyor. Platform, kısa bir süre önce “güncellenmiş görünüm” adını verdiği özelliği kullanıcılara sunmaya başladı. Bu güncelleme ile uygulamanın görünüm ve hissinde boşluklar, renkler, simgeler ve daha fazlası gibi birçok değişiklik yapıldığı belirtiliyor.

WhatsApp’ın yeni renk paletinde yapılan değişikliklerle beraber, karanlık mod ve ışık modu için daha fazla beyaz kullanılması, güncellenmiş simgeler ve düğmeler, uygulamanın bazı kısımlarında daha fazla boşluk ve Sohbetler sekmesinde artık bir WhatsApp logosunun bulunması gibi detaylar dikkat çekiyor. Ayrıca, Android cihazlarda da navigasyon güncellemeleri gerçekleştirildi.

Ancak, kullanıcıların tepkisini en çok çeken değişikliklerden biri, mesajlaşma için artık mavi yerine yeşil rengin kullanılması oldu. Üstelik, yeşil tonu da marka rengiyle uyumlu hale getirilerek değiştirildi. Genel olarak, kullanıcıların ekran üzerinde daha kolay odaklanabilmesi için tasarımsal iyileştirmelerin devam edeceği belirtiliyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu