TEKNOLOJİ

Huawei’nin kârı göz alıcı bir şekilde yüzde 564 arttı!

Çinli Teknoloji Devi Yaptırımlara Rağmen Yükselişte: Huawei ve Honor Yıldızı Parlıyor!

ABD’nin devam eden yaptırımlarına rağmen Mate 60 gibi dikkat çekici telefonlar çıkarmayı başaran şirket, bu sayede geçtiğimiz yıl muhteşem bir geri dönüş yaptı. Özellikle Çin’de kullanıcıların bu telefonlara büyük ilgi göstermesi, şirketin bir anda zirvedeki yerini geri almasını sağladı.

Geçtiğimiz günlerde yayınlanan bir rapor, son çeyrekte Çin’de akıllı telefon pazarına Huawei ve Honor’un liderlik ettiğini göstermişti. Şirketin bu yükselişi, doğal olarak finansal sonuçlara da yansıdı. Çinli teknoloji devi, geçtiğimiz yıl gerçekleştirdiği muhteşem dönüş sayesinde kârını yüzde 564 arttırdı.

Bloomberg tarafından paylaşılan verilere göre şirket son çeyrekte 19.6 milyar Yuan kâr açıkladı. Bu da yaklaşık 2.7 milyar dolara denk geliyor ki bu da geçtiğimiz yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 564’lük bir artış demek oluyor. Geçtiğimiz çeyrekte akıllı telefon satışları bir önceki çeyreğe kıyasla yüzde 37 arttı. Bu da üst üste dört çeyrektir satışların arttığı anlamına geliyor.

Aynı dönemde Çin’deki iPhone satışlarının yüzde 19 düşmesi, şirketin geri dönüşünün Apple’a ne kadar zarar verdiğini gözler önüne seriyor. Dahası, bu yükseliş önümüzdeki dönemde de devam edecek gibi duruyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu