TÜRKİYE

2024 Yılında e-Devlet Üzerinden Sülüs Sevk Belgesi Nasıl Alınır?

Sevk Belgesi ve Askerlik Süreci Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Askerliğe adım atarken gerekli olan belgelerden biri olan sülüs belgesi, sevk başlangıç ve bitiş tarihi ile teslim olunacak birliğe dair önemli bilgileri içermektedir.

Sülüs (sevk) Belgesi silah altına alınan yükümlülerin kışla bilgileri yanı sıra birliğe teslim olma tarihinin de yazılı bulunduğu belgedir. Bu belge, celp yerlerinin duyurulmasının ardından erişime açılmaktadır.

Sülüs Belgesi Nedir, Nereden Alınır?

Sülüs Belgesi internet üzerinden birkaç adımda kolayca alınabilmektedir. Yükümlülerin kışla bilgileri ile birliğe teslim olma tarihini içeren bu belge aynı zamanda Sevk Belgesi olarak da bilinmektedir.

Celp yerleri duyurulduktan sonra e-Devlet üzerinden bu belge görüntülenebilir ve çıktısı alınabilir.

Yükümlüler, sevk belgelerini sevk tarihinden 10 gün öncesinden itibaren e-Devlet veya askerlik şubesinden alabilirler. Sevk belgesini almamak, yanıltıcı şekilde hareket etmek veya belirtilen süre içinde birliğe katılmamak bakaya işlemine sebep olabilir.

Sevk Belgesi Nasıl Alınır?

– İlk olarak https://giris.turkiye.gov.tr/Giris/gir adresine giriş yapılır.

– “Kamu Kurumları” seçeneği altından “Milli Savunma Bakanlığı” seçilir.

– “Askerliğe Sevk Belgesi / Askerlik Durum Belgesi” başlığı altından belge görüntülenip çıktısı alınabilir.

Askerlik sürecindeki tüm belgeler e-Devlet üzerinden alınmakta olup, askerlik şubelerinden ancak zorunlu durumlarda belge verilebilmektedir.

Sevk Başlangıç ve Bitiş Tarihi Nedir?

Sevk başlangıç tarihi, askerlik görevine başlamak için birliğe teslim olacağın tarihin başlangıcını ifade ederken, sevk bitiş tarihi ise görevin başlama tarihinden sonraki son günü ifade etmektedir.

Askerlik yerleri sorgulama işlemi de e-Devlet üzerinden kolayca yapılabilmektedir. Askerlik süresi hakkında merak ettiklerinizi ve acemi birliği ile ilgili bilgileri de yine e-Devlet üzerinden öğrenebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu