TEKNOLOJİ

Apple, Vision Pro 2 için neler planlıyor?

Gurman: “Apple’ın 2026 Sonuna Kadar Vision Pro 2 Modeli Yol Haritasında Yok”

Teknoloji analisti Mark Gurman, Apple’ın gelecek planlarına dair önemli ipuçları verdi. Gurman’a göre, Apple’ın 2026 sonuna kadar Vision Pro 2 modelini piyasaya sürmeyi planlamadığı ortaya çıktı. Ancak, Gurman, daha uygun fiyatlı bir Vision Pro modelinin 2026’dan önce gelebileceğini belirtirken, Apple’ın maliyetleri düşürmek için çözümler aradığını vurguladı.

Son dönemde uygun fiyatlı model iddiaları artış gösterirken, Nisan ayının ortalarında yayınlanan bir rapora göre, isimsiz sanayi kaynaklarına dayandırılan bilgiler ve Kore basınında çıkan haberler, Apple’ın elinde farklı prototipler bulunduğunu ve bu prototiplerden birinin uygun fiyatlı modele ait olabileceğini iddia etti. Rapora göre, Cupertino merkezli şirketin halen uygun fiyatlı Vision Pro konusunda net bir karar vermediği belirtiliyordu.

Apple’ın kahini olarak bilinen analist Ming-Chi Kuo’un da Vision Pro hakkında olumsuz konuştuğu ortaya çıktı. Kuo’nun açıklamalarına göre, bu yıl 700 ila 800 bin adet Vision Pro’nun sevkiyatı planlanıyordu, ancak Apple bu sayıyı 400-450 bin adede düşürdü. Kuo, ABD pazarındaki talebin beklenenden düşük olması üzerine Apple’ın stratejisini revize ettiğini belirtti ve ABD dışı pazarlara yönelerek denge sağlamaya çalıştığını ifade etti.

Analiste göre, geçtiğimiz şubat ayında paylaşılan bir raporda da, Apple’ın ürün özelliklerinde ve kullanıcı deneyiminde minimal değişiklikler yaparak üretim verimliliğini artırmaya çalıştığı öne sürüldü. Kuo, Cupertinolu firmanın 2027’ye kadar büyük yenilikler içeren Vision Pro modelini piyasaya sürmeyeceğini iddia etmişti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu