MANŞETLER

Sel felaketi devam ediyor: Can kayıpları artıyor!

Brezilya’da Şiddetli Yağışların Neden Olduğu Sellerde Ölü Sayısı 76’ya Yükseldi

Ülkenin güneyindeki Rio Grande do Sul eyaletinde hafta başından bu yana etkili olan yağışlar sonucu meydana gelen seller, can ve mal kayıplarına neden olmaya devam ediyor. Sivil Savunma tarafından yapılan açıklamaya göre ölenlerin sayısı 76’ya, kayıp sayısı ise 103’e yükseldi.

Felaket bölgesini ikinci kez ziyaret eden Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva, bölgeye insani yardımların ulaştırılmasında herhangi bir engelin bulunmadığını belirtti. Çöken yolların ve kamu binalarının yeniden inşa edileceğini vurgulayan Lula da Silva, “Bürokrasi bu eyaleti yeniden kazanmamıza engel olamayacak. Daha fazla yağmur yağmaması için Tanrı’ya dua ediyorum” ifadelerini kullandı.

Yağışlardan olumsuz etkilenen kişi sayısının 421 bin olduğu ve 115 kasabada telefon ve internet hizmetlerinin verilemediği belirtilirken, evlerin ve arazilerin sular altında kalması nedeniyle binlerce kişinin kasabaları terk ettiği aktarıldı. Halen ulaşılamayan kasabalar olduğu için ölü ve kayıp sayısının daha da artmasından endişe ediliyor.

Rio Grande do Sul Valisi Eduardo Leite, trajenin büyüklüğü nedeniyle 3 Mayıs’ta felaket durumu ilan ettiklerini açıklamış ve insanların tahliyesi için ciddi çaba sarf ettiklerini belirtmişti. Vali Leite, “Son derece istisnai bir durumdan geçiyoruz. Bu, kritik bir olay değil eyalet tarihinin en yıkıcı olayıdır” şeklinde konuşmuştu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu