TEKNOLOJİ

Sparkles’ın dans videosu sosyal medyada çok konuşulanlar arasında yerini aldı

Köpek Robota Yeni Kostümlü Versiyon: Sparkles Sahneye Çıktı!

Dans ediyor, kafasını ve kuyruğunu sallıyor. Otur komutuna uyuyor, hatta pati veriyor. Bu mavi renkli köpek gerçek değil, sadece robotun üzerine kostüm giydirilmiş hali.

Köpek robot Sparkles gösterime çıktı. Üretici şirket Boston Dynamics robotu, Spot yeni bir yabancı köpekle tanıştı diye duyurdu. Şirketin bu robotu, 75 bin dolar değerindeki Spot’un bir geliştirilmişi olarak karşımıza çıkıyor. Ancak yeni robota farklı kesimlerden farklı yorumlar gelmeye başladı.

Kimi robotu teknoloji için önemli bir gelişme olarak yorumladı. Kimi ise köpek kostümünün, zaten korkunç olan bir durumu daha da ürpertici yaptığını söyledi. Robotun hareket etme şekli için yenilikçi yorumlar da dikkat çekiyor.

Yeni robot Sparkles, çok daha rahat bir şekilde hareket edebiliyor. Bu sayede hem dans ediyor hem parkur yapıyor. İlk model Spot, New York’ta itfaiye departmanına destek vermişti.

Yapay zeka Türkçe öğrenmeye ve Türk gibi düşünmeye başlayacak. Bu gelişmelerle birlikte teknolojinin sınırlarını zorlamaya devam ediyoruz. Henüz nelerin geleceğini kestirmek zor olsa da, heyecan verici bir yolculuğun içerisinde olduğumuzu söyleyebiliriz!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu