TEKNOLOJİ

Apple, iPhone için bir sohbet robotu geliştirmeye hazırlanıyor.

Apple, Yapay Zeka Yarışına mı Giriyor?

Apple, iOS 18 özelliklerini desteklemek için geniş dil modelleri oluşturuyor. Ancak Bloomberg muhabiri Mark Gurmana’ya göre, OpenAI ile görüşmeleri bir sohbet robotu/arama bileşeni üzerine odaklıyor. Aynı zamanda, Google’ın yapay zeka destekli sohbet robotu Gemini için lisans anlaşması yapma görüşmeleri de yürütüyor.

Bloomberg, bu görüşmelerin halen devam ettiğini ve Apple’ın henüz nihai kararını vermediğini belirtiyor. Gurman’a göre, Apple’ın sonunda yapay zeka teknolojisi lisansını OpenAI ve Google’dan her ikisinden de alabileceği ya da hiçbirinden almama seçeneğiyle karşı karşıya olduğu dile getiriliyor.

Silikon Vadisi’nde diğer şirketler yapay zeka yarışına girerken, Apple şimdiye kadar bu konuda sessiz kaldı. Ancak CEO Tim Cook, şirketin yapay zeka üzerinde çalışmaya ve yatırım yapmaya devam ettiğini ve yakında bu alandaki çalışmalarının detaylarını paylaşacağını söyledi. Geçtiğimiz ay piyasaya sürülen M3 MacBook Air’in, yapay zeka açısından dünyanın en iyi tüketici dizüstü bilgisayarı olduğu ve yakında yapay zeka odaklı dizüstü ve masaüstü bilgisayarları piyasaya süreceği belirtiliyor.

Bunun yanı sıra, şirket, bulut yerine cihazlarda yerel olarak çalışacak açık kaynaklı büyük dil modellerini piyasaya sürdü. Apple’ın yapay zeka alanındaki hamleleri merakla bekleniyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu