TEKNOLOJİ

Turkcell’in Yeni Yönetim Kurulu Ataması Yapıldı: İşte Detaylar!

Turkcell’in Yeni Yönetim Kurulu Üyeleri Belirlendi

Turkcell’in 2 Mayıs 2024 tarihinde gerçekleştirilen Olağan Genel Kurul toplantısının ardından yeni yönetim kurulu üyeleri belirlendi. Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na yapılan açıklamaya göre, Turkcell Yönetim Kurulu Üyesi Sir Julian Horn-Smith ile Bağımsız Yönetim Kurulu Üyeleri Afif Demirkıran ve Hüseyin Arslan görevlerinden ayrıldı. Yerlerine ise Arda Ermut Turkcell Yönetim Kurulu Üyesi olarak atanırken, Prof. Dr. Mehmet Naci İnci ve Prof. Dr. İdris Sarısoy Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi olarak göreve başladı.

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi eski Başkanı olan Ermut, akademik ve yöneticilik kariyerine güçlü bir geçmişle sahip. 2015-2019 yılları arasında Viyana Ekonomik Forumu ve SunExpress Yönetim Kurulu Üyeliği, 2019-2021 yılları arasında Türkiye Basketbol Federasyonu Asbaşkanlığı gibi prestijli görevlerde yer almıştır.

Prof. Dr. Mehmet Naci İnci ise, optik haberleşme ve fotonik konularında uzmanlaşmış bir isimdir. Boğaziçi Üniversitesi Rektörü unvanına sahip olan İnci’nin başarı dolu akademik ve araştırma kariyeri dikkat çekmektedir.

Yeni Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. İdris Sarısoy ise, vergi konuları üzerine uzmanlaşmış ve akademik alanlarda önemli araştırmalara imza atmış bir isimdir. Marmara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde Profesör Doktor olarak görev yapmaktadır.

Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Şenol Kazancı, yeni yönetim kurulu üyeleriyle Turkcell’in teknoloji alanındaki liderliğini sürdüreceğini belirterek, Türkiye’nin dijital dönüşümünde önemli bir rol üstleneceklerini vurguladı. Yönetim kuruluna katılan üyelere yeni görevlerinde başarılar dileyerek, ülke ekonomisine katkı sağlamaya devam edeceklerini ifade etti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu