TEKNOLOJİ

Tesla, ABD ve Kanada’da Tam Otomatik Sürüş yazılımının fiyatında indirime gitti

Tesla FSD Abonelik Ücretinde İndirime Gidiyor!

Tesla, öncesinde 12.000 Dolar olan Tam Otomatik Sürüş (FSD) abonelik ücretini aylık 99 Dolara düşürdü. Ayrıca 16.000 Kanada Doları seviyesinde olan abonelik fiyatı, son fiyat düşüşünden sadece birkaç gün sonra gerçekleşti.

Tesla ayrıca Model Y, X ve S araçlarının başlangıç fiyatlarını da 2.000 Dolar indirdi. Ancak, şirketin gelişmiş otopilot seçeneğini ise 6.000 Dolarlık fiyatla durdurduğunu duyurdu.

Tesla’nın sürücü destek özellikleri uzun süredir düzenleyicilerin dikkatini çekiyor. Tam Otomatik Sürüş (FSD) özelliği, adına rağmen aracın sürücüsüz olarak tam kontrolünü devralacak şekilde tasarlanmadı. Şirket, FSD özelliklerinin aktif sürücü denetimi gerektirdiğini ve aracı tamamen otonom hale getirmediğini belirtiyor.

Bu durum birçok tartışmayı da beraberinde getiriyor. Tesla’nın FSD aboneliği, hala insan kontrolünü gerektiriyor ve bu konuda da tartışmalar devam ediyor. Şirket, web sitesinde bu özelliklerin aracı otonom yapmadığını vurguluyor.

Tesla’nın bu hamlesi, 2024’ün ilk çeyreğinde araç teslimatlarında yaşanan düşüşün ardından geldi. Şirket, beklentilerin altında kalan teslimat rakamlarını açıklarken, abonelik ücretlerinde ve araç fiyatlarında yapacağı indirimlerle müşterilerine çözümler sunmaya devam ediyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu