TEKNOLOJİ

Rus Mahkemesinden Meta’nın Sözcüsü İçin Şaşırtıcı Karar

Avukatın Beraat Talebinin Ardından Stone’un Cezaya İtiraz Etme Planları Devam Ediyor

Rusya’da Stone’un avukatının beraat talebinde bulunduğu ve cezaya itiraz etme planları olduğu bildirildi. Ülkenin yetkilileri tarafından arananlar listesine alınmasının ardından birkaç ay içinde Stone, terörizmle ilgili çeşitli suçlamalar nedeniyle tutuklama emri aldı. Stone’un terör faaliyetlerine teşvik etme, terör propagandası yapma ve aşırılıkçı faaliyetlere yönelik kamu çağrıları yapma iddialarıyla karşı karşıya olduğu belirtiliyor.

Bu tedbir, ülkenin soruşturma komitesinin Mart 2022’de Stone’a yönelik bir soruşturma başlatmasının ardından geldi. Komite, Stone’un ülkenin ordusuna yönelik platformlarda şiddet çağrısı yasağına rağmen hala aşırılık yanlısı faaliyetlerini kışkırttığını iddia ediyor. Ancak Stone, suçluların iadesi anlaşması olan bir ülkeye gitmediği sürece ülke içinde hapsedilmesinin zor göründüğü belirtiliyor.

Bir kişinin başka bir ülkeye suçlanması veya cezalandırılması ve bu durumla karşılaşmaması alışılmadık bir durum olarak öne çıkıyor. Bu olayın nasıl sonuçlanacağı ise hala belirsizliğini koruyor. Ancak görünüşe göre durumun kısa sürede çözüme kavuşması bekleniyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu