TEKNOLOJİ

Mozilla, WhatsApp’a acil bir çağrıda bulundu

WhatsApp’ın Seçim Güvenliği Konusunda Meta ve Mozillayı Endişelendiren Eksikliği

Ancak, artık hem kapsam hem de erişim açısından sosyal medya platformlarına rakip olan kapalı mesajlaşma uygulaması WhatsApp bu konuda biraz eksik kaldı. Bu durum, kar amacı gütmeyen Mozillayı da endişelendiriyor.

Mozillada seçimlere ve platform bütünlüğüne odaklanan kıdemli bir araştırmacı olan Odanga Madung, Engadgete şöyle konuştu: Metanın bu seçimler öncesinde taahhüt ettiği güvenlik müdahalelerinin neredeyse %90ı Facebook ve Instagrama odaklanıyor. Meta neden [WhatsApp] içindeki seçimleri tam olarak nasıl koruyacağına dair kamuya açık bir yol haritası taahhüt etmedi?

Metanın (daha sonra Facebookun) 2014 yılında 19 milyar dolara satın aldığı WhatsApp, son on yılda ABD dışındaki dünyanın çoğu için varsayılan iletişim yöntemi haline geldi. 2020’de WhatsApp, dünya çapında iki milyardan fazla kullanıcısı olduğunu duyurdu; bu, Facebook dışındaki tüm sosyal veya mesajlaşma uygulamalarını gölgede bırakan bir ölçek. Bu ölçeğe rağmen, konu seçimle ilgili güvenlik önlemleri olduğunda Metanın odak noktası çoğunlukla yalnızca Facebook oldu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu