GÜNDEM

FETÖ’nün gizli örgütlenmesine büyük darbe vuruldu: 17 ilde operasyon düzenlendi, 36 şüpheli tutuklandı.

Emniyet Genel Müdürlüğü operasyonunda FETÖ’ye yönelik 36 şüpheli gözaltına alındı

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün TEM Daire Başkanlığı ve İstihbarat Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirilen operasyonda, İl Emniyet Müdürlükleri TEM Şube Müdürlüklerince Konya, Gaziantep, Hatay, Batman, Nevşehir, Ankara, İstanbul, Antalya, İzmir, Adana, Hakkari, Denizli, Manisa, Kocaeli, Osmaniye, Bursa ve Ordu’da FETÖ’ye yönelik 36 şüpheli gözaltına alındı.

Operasyonda, şüphelilerin FETÖ’nün mahrem yapılanmasına dahil oldukları, örgütün sözde ‘Askeri Mahrem Yapılanması’, ‘Emniyet Mahrem Yapılanması’ ve ‘Güncel Yapılanması’ içerisinde faaliyette bulundukları, ayrıca örgütün kripto haberleşme programı ‘ByLock’ kullanıcısı oldukları tespit edildi.

Ayrıca, şüphelilerin örgüt içerisinde sorumlu şahıslarla operasyonel hatlar üzerinden irtibatlı oldukları, terörizmin finansmanı suçu kapsamında faaliyet gösterdikleri, ankesörlü telefonlarla iletişim kurdukları belirlendi. Münferit sınav soruşturmaları kapsamında mülakatlarda avantajlı olarak kodlandıkları ve ifade ve teşhislerde adlarının geçtiği, FETÖ soruşturmaları kapsamında haklarında kesinleşmiş hapis cezası ve aranma kaydı bulunduğu tespit edildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, ‘FETÖ’cülere göz açtırmayacağız. Aziz Milletimizin duası ve destekleriyle terör örgütleri ve onların iş birlikçilerinin nefeslerini keseceğiz’ dedi. Bu başarılı operasyonla, Türkiye’nin huzur ve güvenliği için kararlı adımların atıldığı bir kez daha ortaya konmuş oldu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu