GÜNDEM

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Bazı dostlar YPG’ye pilotaj eğitimi veriyor, aklımızla dalga geçmesinler.” açıklamasında bulundu.

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler: Terörle Mücadele Stratejimiz Değişti

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, bir televizyon programında yaptığı açıklamada, terörle mücadele stratejilerinin değiştiğini vurguladı. Güler, teröristlerin kaynağında yok edilmesi esasına dayanan bir strateji izlediklerini belirterek, örgütlerin rahat yaşadığı yerlerden çekilmek zorunda kaldığını söyledi.

Bakan Güler, YPG’nin PKK’dan ayrı bir güç olduğunu iddia eden dostlarının olduğunu belirtti. Hava gücüyle ilgili bir rahatsızlık yaşamadıklarını ifade eden Güler, bazı dost ülkelerin PKK/YPG’ye pilotaj eğitimi verdiğini ve bu durumu kabul etmediklerini vurguladı.

Müttefiklerle anlaşamadıklarını dile getiren Bakan Güler, DEAŞ ile mücadele kapsamında silahlı güçlere destek sağladıklarını ve PKK’nın kendisiyle mücadele ettiklerini belirtti. Güler, dostlarının desteklerinden vazgeçmeleri gerektiğini vurgulayarak, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin terörle mücadelede kararlı olduğunu ifade etti.

Bakan Güler, Türkiye’nin Suriye’deki operasyonlarının amacının sınırlarını korumak olduğunu ve güvenlikle ilgili sorunlarının kalmadığını belirtti. Güler, Türkiye’nin terörle mücadelesine devam edeceğini ve herhangi bir endişelerinin bulunmadığını söyledi.

Suriye ile ilgili görüşlerini de paylaşan Bakan Güler, Suriye rejiminin anayasayı kabul etmesi ve serbest seçimler yapması gerektiğini belirtti. F-16’larla ilgili Amerikalı dostlarla olumlu görüşmelerin devam ettiğini ifade eden Güler, Türkiye’nin terörle mücadelede kararlılığını sürdüreceğinin altını çizdi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu