GÜNDEM

Minnettarımız

Antakya Depreminden Kurtulan Gök Ailesi, Yeni Bir Hayat Kurdu

Gök ailesi, Hatay Antakya’da yaşanan deprem felaketinde ağır hasarlı binadan kendi imkanlarıyla çıkarak hem kendilerini hem de çevresindekileri kurtardı.

Evindeki yaşadıklarını ve gördüklerini “Yarın Var mı? 04.17” isimli kitaba dönüştüren Ayşe Erkin Gök, kitaptan elde edilen geliri depremde ailesini kaybeden çocuklara bağışladı.

Konya’ya yerleşen ve yeni bir hayat kuran Gök ailesi, sık sık Hatay’a giderek konteynır kentlerde yaşayan çocuklara yardım eli uzatıyor.

Ayşe Erkin Gök, “Devletimiz Antakya’yı tekrar inşa edecek ve biz de tekrar memleketimize döneceğiz. Orası bizim her şeyimiz” diyerek Hatay’a geri döneceklerine inandıklarını ifade etti.

Aile, yaşadıklarını “Bir film sahnesi gibiydi ama gerçekti. Bunları asla unutamam” sözleriyle anlatırken, çocuklara kitaplarla kütüphaneler kurmayı da hedefliyor.

Konya’da olsalar bile Hatay’a olan bağlılıklarını sürdüren Gök ailesi, yaşadıkları deneyimden güç alarak ayakta kalmayı ve yardımlaşmayı sürdürüyorlar.

Hayatlarına Konya’da devam ederken, bir gün mutlaka Hatay’a geri döneceklerine olan inançları da tüm kararlılıklarıyla devam ediyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu