GÜNDEM

Antalya’da Kiralık Villa Dolandırıcılığı: 110 Kişiyi 500 Milyon Lira Dolandırdılar

Jandarma Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığından ‘Sibergöz-35’ Operasyonu!

Jandarma Genel Komutanlığı’nın koordinasyonunda Antalya İl Jandarma Komutanlığı’nın Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen operasyon kapsamında Adana, Balıkesir, Batman, Hatay, İstanbul, Kocaeli, Manisa, Mardin, Mersin, Samsun, Şanlıurfa, ve Tekirdağ’da gerçekleştirilen ‘Sibergöz-35’ operasyonu sonuç verdi.

Sahte TURSAB Belgeleri Kullanan Dolandırıcı Çetesi!

Bilişim sistemlerini kullanarak nitelikli dolandırıcılık suçunu işleyen şüpheliler, sahte site ve sosyal medya hesapları oluşturarak güven sağlamak için sahte TURSAB belgeleri kullandılar. Villaları sahibiymiş gibi göstererek 110 vatandaşı dolandırdılar ve Havale/EFT yöntemiyle ödemeler aldılar.

500 Milyon Liralık Vurgun!

Kaş, Kalkan, Finike, Patara, Adrasan, Çıralı ve Olimpos bölgelerindeki villalara yönelik dolandırıcılık olayında şüphelilerin banka hesaplarında 500 milyon Türk lirası para hareketliliği tespit edildi.

İçişleri Bakanı Yerlikaya’dan Açıklama!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Bilişim sistemlerini kullanarak nitelikli dolandırıcılık yapanların enselerindeyiz. Onlara asla göz açtırmayacağız. Kaş Cumhuriyet Başsavcılığı ve operasyonları gerçekleştiren jandarmamızı tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin” şeklinde açıklamada bulundu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu