TÜRKİYE

Hava kirliliğini nasıl anlarız ve hangi bölgelerde risk altındayız? Detaylı veriler ilçe ilçe analiz edildi!

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Orhan Şen’den İstanbul’daki Hava Kirliliği Uyarısı

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Orhan Şen, İstanbul’da yaşanan hava kirliliğiyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Şen, Göztepe, Esenler ve çevresindeki ilçelerin sağlıksız bir ortamda olduğunu belirtti. Çöl tozu nedeniyle şehrin megakenti esir aldığını söyleyen Şen, toz salınımının hava kirliliğini artırdığını vurguladı.

Kirliliğin en yoğun olduğu bölgelerin Göztepe ve Sultangazi olduğuna dikkat çeken Şen, ”Mecidiyeköy ve Aksaray gibi trafiğin yoğun olduğu yerlerde ise hava kalitesinin düşük olduğunu” ifade etti.

Çöl tozunun Afrika üzerinden gelerek İstanbul’u etkilediğini belirten Şen, hava kirliliğinin bazı ilçelerde arttığını doğruladı. ”0 ile 50 arasında iyi hava, 50 ile 100 arası orta seviyede hava kalitesi sağlıklı olarak değerlendirilirken, 100 ile 150 arasında hassas seviyede olduğunu” söyledi.

Orhan Şen’in verdiği bilgilere göre, hava kirliliğinin en az ölçüldüğü noktanın ise 19 ile Yenibosna olduğu belirlendi. Şen, ”150’yi geçen değerlerde solunum yolu problemlerine neden olabileceği için maske takılmasının önemli olduğunu” vurguladı.

Ankara (YenimahalleŞentepe) Teleferik Seferleri Durduruldu mu?

Ankara’da (YenimahalleŞentepe) teleferik seferleri durduruldu. Yaşanan aksaklıklar nedeniyle teleferik hizmeti geçici olarak durduruldu. Yetkililerin aldığı kararla, teleferik seferlerinin kapatılmasının gerekli olduğu belirtildi. Durumun ne zaman normale döneceği konusunda ise henüz net bir açıklama yapılmadı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu