GÜNDEM

Otoriteler, 38 kişinin provokasyon suçlamalarıyla tutuklandığını açıkladı.

İstanbul’da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde Taşkınlık Yapan 65 Şüpheliden 52’si Tutuklandı

İstanbul’da gerçekleşen 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamalarında kısıtlama önlemlerine rağmen taşkınlık çıkaran 65 şüpheli, polislere taş, sopa ve demir çubuklarla mukavemet göstererek gözaltına alınmıştı.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan 65 şüpheliden 52’si, 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşü Kanuna muhalefet, Terör Örgütü Propagandası Yapma ve Kamu görevlisine direnme suçlarından dolayı tutuklanma talebiyle Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edildi.

Diğer 13 şüpheli ise adli kontrol altına alınma tedbiriyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine yönlendirildi. Aralarında fenomen ‘Baser’ lakaplı Bekir Aslan’ın da bulunduğu 38 şüpheli tutuklanırken, 27 şüpheli adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

Şüphelilerin yanı sıra ifadeleri alınan ve olaylara karıştığı tespit edilen 12 kişi hakkında da gözaltı kararı verildi. 1 Mayıs olaylarında gözaltına alınan şüphelilerin adli süreçleri devam ediyor.

Yaşanan gelişmelerin ardından İstanbul’daki güvenlik önlemlerinin artırılmasına karar verildi. Gösteri ve kutlama alanlarında polis ekipleri geniş çaplı önlemler alarak halkın güvenliğini sağlamaya devam edecek.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu