GÜN ORTASI

Kim İYİ Parti’nin yeni lideri olacak? Meral Akşener’den sonra İYİ Parti’nin genel başkanı kim olacak ve bu kişi ne zaman açıklanacak?

İYİ Parti 5. Olağanüstü Kurultay Heyecanı! Yeni Genel Başkan Kim Olacak?

Bugün Ankara’da düzenlenen İYİ Parti 5. Olağanüstü Kurultay, pek çok kişinin merakla beklediği bir atmosfere sahne oldu. 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nin ardından alınan olağanüstü kurultay kararıyla birlikte parti içinde heyecan doruktaydı. Meral Akşener’in genel başkanlık sürecini tamamlamasıyla birlikte, gözler yeni genel başkanın kim olacağına çevrildi.

Kurultayda genel başkanlık için yarışan isimler arasında Müsavat Dervişoğlu, Koray Aydın, Günay Kodaz ve Mehmet Tolga Akalın bulunuyor. Kongrede genel başkanlık için 1311 delegenin salt çoğunluğu aranacak. İlk turda hiçbir aday salt çoğunluğa ulaşamazsa seçim ikinci tura kalacak ve süreç devam edecek.

Meral Akşener’in kürsüden yaptığı veda konuşmasıyla duygusal anlar yaşandı. “Bugün bu kürsüden son kez konuşuyorum. Bugün emaneti devretme günü. 30 yılda zorluklarla tehditlerle karşılaştım.” sözleriyle genel başkanlık sürecini noktaladı.

Kurultayın sonucu merakla beklenirken, yeni İYİ Parti Genel Başkanı kim olacak, hep birlikte göreceğiz. Herkesi heyecan dolu bir süreç bekliyor!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu