GÜN ORTASI

Köy okuluna kütüphane açıldı, çocuklar artık kitap okumanın keyfini çıkarabilecekler!

Aksaray Üniversitesi’nden Güzel Bir Dayanışma Örneği: Hatay’daki Köy Okullarına Kütüphane Kuruldu

Aksaray Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde görevli olan Prof. Dr. Süleyman Yılmaz ve öğrencileri, yürüttükleri kampanya kapsamında topladıkları 5 bin kitap ile depremden etkilenen Hatay’daki 2 köy okuluna kütüphane hediye ettiler.

Prof. Dr. Yılmaz, “Hatay Yayladağı’ndaki kurulan kütüphanelerimizle birlikte öğrencilerimiz ve kitapseverler olarak, 5 bin kitaptan oluşan kütüphaneleri kurmayı başarmış olduk. Böyle anlamlı bir projede yer almaktan büyük bir mutluluk ve gurur duyuyoruz” dedi.

Toplam 40 öğrenci, üniversitedeki fakülteler ve şehir merkezindeki iş yerlerini ziyaret ederek, topladıkları bu kitaplarla Hatay Yayladağı’ndaki Sebenoba Hacı Fuat Yılmaz Ortaokulu ve Bezge İmam Hatip Ortaokulu’na kütüphane hediye ettiler.

Rektör yardımcısı Prof. Dr. Erşan Sever, Prof. Dr. Yılmaz ve öğrencilerden oluşan 41 kişilik heyet, bu okulları ziyaret ederek, toplanan kitapları raflara yerleştirdi. Aynı zamanda oradaki öğrencilerle oyunlar oynayıp, sohbet etmekten de geri durmadılar.

Bu güzel dayanışma örneği, eğitim hayatlarının ilk adımlarını atmış olan çocukların geleceğe dair umutlarını arttırdığı gibi, sosyal sorumluluk bilincini ön plana çıkarmış oldu. Umuyoruz ki bu tür projeler ilerleyen zamanlarda da devam eder ve daha nice kütüphaneler açılır, daha nice yürekler ısınır..

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu