DÜNYA

“Gazze’de mucize bebek vefat etti…”

Mucize Bebek Sabrin, Hayata Veda Etti

Gazzeli Sabrin bebek, yaşam mücadelesinde kısa bir süre sonra aramızdan ayrıldı. Annesi Sabrin Al-Sakani, Gazze Şeridi’nde bulunan Refah sınır kentindeki aile evlerine düzenlenen saldırıda ağır yaralanmıştı. Bu saldırıda Sabrin’in kocası Şükri ve üç yaşındaki kızı Malak da hayatını kaybetmişti. Bu trajik olayın ardından 30 haftalık hamile olan Sabrin, Refah’taki Emirlik Hastanesi’ne kaldırıldı. Yaralarından dolayı yaşamını yitiren Sabrin, doktorların çabalarıyla sezaryen ile mucize bebek dünyaya gelmişti. Ancak bebeğin bakımını üstlenen doktorlar, solunum problemleri ve zayıf bağışıklık sistemi nedeniyle Sabrin bebeğin hayatını kaybettiğini açıkladılar. Zor bir süreçten geçen ailenin acısı daha da derinleşti, çünkü Sabrin’in amcası da saldırıda hayatını kaybetmişti.

Sabrin, İsrail’in Refah’a düzenlediği saldırılarda yaşamını yitiren 16 çocuktan sadece biriydi. Gazze’nin büyük bir bölümü, İsrail bombardımanları sonucunda harabeye dönerken hastaneler de ağır hasar aldı. Faal durumda olan hastanelerde ise elektrik, ilaçlar ve sterilizasyon ekipmanları gibi temel malzemeler yetersizdi. Bölgedeki zorlu koşullar nedeniyle yaşam mücadelesi veren Sabrin bebeğin hikayesi, Gazze’nin yaşadığı insanlık dramını bir kez daha gözler önüne serdi.

İsrailli bir yetkili, barış açıklamasında bulunarak Netanyahu’nun en büyük engel olduğunu belirtti. Bu tür trajik olayların bir daha yaşanmaması dileğiyle…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu