DÜNYA

Brezilya’da meydana gelen sel felaketinde can kayıpları artıyor

Brezilya Rio Grande do Sul Eyaletinde Gerçekleşen Şiddetli Yağışlar ve Seller

Brezilya’nın Rio Grande do Sul eyaletinde etkili olan şiddetli yağışlar nedeniyle meydana gelen seller büyük bir felakete dönüştü.

Yetkililer, yaşanan sellerde hayatını kaybedenlerin sayısının 13’e yükseldiğini açıklarken, kaybolan 21 kişiden hala haber alınamadı.

Eyalette felaket durumu ilan edilirken sivil savunma ekipleri, 134 şehirde 5 bin 257 kişinin yerinden olduğunu belirtti.

Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva, sellerden etkilenen bölgeleri ziyaret ederek olay yerinde incelemelerde bulunacak.

Yaşanan doğal felaketin boyutları her geçen gün daha da ortaya çıkarken, umutlar kaybolanların bulunması ve zararın en aza indirilmesi yönünde yoğunlaşıyor.

İnsanların evleri, iş yerleri ve tarlaları sellerin altında kalırken, binlerce kişi geçici barınma merkezlerine tahliye edildi.

Olay yerinde yaşanan korku ve endişe, ülke genelinde derin bir üzüntü yaratırken, Brezilya halkı elinden gelen yardımı esirgememek için seferber oldu.

Yaşanan bu doğal felaketin etkileri uzun süre hissedilecek gibi görünürken, Brezilya’nın birlik ve dayanışma içinde bu zor zamanları aşacağına dair umutlar her geçen dakika daha da artıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu