TÜRKİYE

Türkiye’nin 17 ilinde gerçekleştirilen FETÖ Kıskaç-14 Operasyonu’nda 36 kişi gözaltına alındı.

İçişleri Bakanı Yerlikaya’nın Açıklamalarıyla FETÖ Operasyonları Hız Kesmiyor!

Son Dakika: 5 İlde FETÖ’ye ‘KISKAÇ-5’ Darbesi: 27 Şüpheli Yakalandı

İçişleri Bakanı Yerlikaya, sosyal medya platformu Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, Türkiye genelinde gerçekleştirilen FETÖ operasyonlarına ilişkin bilgiler verdi. 17 ilde yapılan KISKAÇ-14 operasyonları sonucunda 36 şüphelinin yakalandığını belirtti.

Bakan Yerlikaya, “FETÖcülere göz açtırmayacağız. Aziz Milletimizin duaları ve desteğiyle terör örgütleri ve onların iş birlikçilerinin nefeslerini keseceğiz.” sözleriyle kararlılık mesajı verdi.

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen operasyonlarda; Konya, Gaziantep, Hatay, Batman, Nevşehir, Ankara, İstanbul, Antalya, İzmir, Adana, Hakkari, Denizli, Manisa, Kocaeli, Osmaniye, Bursa ve Ordu illerindeki FETÖ yapılanmalarına yönelik çalışmalar gerçekleştirildi.

Operasyon kapsamında şüphelilerin örgütün farklı yapılanmalarında faaliyet gösterdiği, terör örgütünün gizli haberleşme programı ByLock’u kullandığı, finansman suçları işlediği ve haklarında hapis cezası bulunduğu tespit edildi. Operasyonlar neticesinde çok sayıda dijital materyal ve belge ele geçirildi.

Bakan Yerlikaya, operasyonlarda yer alan emniyet güçlerini tebrik ederken, “Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duaları sizinle.” diyerek polisin kararlı ve etkin mücadelesine vurgu yaptı.

FETÖ terör örgütüne yönelik gerçekleştirilen operasyonlar, devletin terörle mücadelesindeki kararlı duruşunu bir kez daha gözler önüne serdi. Vatanın bölünmez bütünlüğünü ve milletin huzur ve güvenliğini sağlama yolundaki azim ve kararlılık sürüyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu