DÜNYA

İsrail, El Cezire’yi Kapatma Kararı Aldı

İsrail Hükümeti El Cezire Kanalının İsrail’deki Faaliyetlerini Sonlandırmaya Karar Verdi

İsrail’in Bakanlar Kurulu Toplantısı’nda alınan beklenen karar geldi: Qatari merkezli El Cezire televizyonunun İsrail’deki faaliyetleri sonlandırılacak!

Karar çerçevesinde El Cezire’nin İsrail’deki yayınları durdurulacak, ofisleri kapatılacak ve ekipmanlarına el konulacak.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, aldıkları kararı sosyal medya hesabından duyurdu ve, “Hükümet, oy birliğiyle tahrik edici El Cezire’nin İsrail’deki faaliyetlerini sonlandırma kararı aldı.” ifadesini kullandı.

El Cezire’ye ek olarak çatısı altındaki diğer televizyon kanallarının yanı sıra, internet sitelerine de erişim yasağı getirilecek.

İsrail merkezli muhalif gazete Haaretz’in haberine göre, karar El Cezire’nin 45 gün süreyle kapatılmasını içeriyor ancak bu sürenin uzatılabileceği belirtiliyor.

El Cezire, savaş sırasında Gazze’deki hava saldırılarını ve kalabalık hastaneleri göstererek İsrail’i sık sık suçlayan nadir uluslararası medya kuruluşlarından biri olarak biliniyor.

İsrail, El Cezire’yi Hamas ile iş birliği yapmakla suçlayarak bu karara gerekçe olarak gösteriyordu.

Netanyahu daha önce yabancı haber ağlarını kapatma yetkisinin yasal bir dayanağının olması için İsrail Parlamentosu’na bir yasa teklifi sunmuş ve bu teklifin kabul edilmesiyle El Cezire’nin kapatılması için adımların atılacağını belirtmişti.

Tüm bu gelişmeler yaşanırken El Cezire muhabiri Gazze’de 4 aile üyesini kaybetmişti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu