TÜRKİYE

Edanur’un mezarı kapatıldı

İstanbul Küçükçekmece’de 5 Yaşındaki Edanur’un Ölümüyle Sonuçlanan Olayın Detayları

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Küçükçekmece’de meydana gelen acı olayın ardından parkta temizlik çalışması başlattı. 26 Nisan’da gerçekleşen trajik olayda, Edanur Gezer adlı 5 yaşındaki kız çocuğu ailesiyle piknik yaparken bir çukura düştü ve hayatını kaybetti.

Olayın ardından çukur demir bariyerler ile kapatılırken, çevresi toprakla kaplanarak temizlik çalışmaları başlatıldı. Edanur’un cansız bedeni, su dolu çukurda bulunmuştu.

Ailenin olay sırasında piknik için serdiği örtü ve gıda ile içeceklerin hala yerli yerinde durduğu belirtildi. 29 Nisan’da Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı, polis ve iş sağlığı güvenliği uzmanları olay yerinde inceleme yaptı.

Bakan Göktaş, su birikintisine düşerek hayatını kaybeden Edanur’un ailesini ziyaret ederek başsağlığı diledi. Soruşturma dosyası kapsamında hazırlanacak olan bilirkişi raporu mahkemeye sunulacak. Uzmanlar, incelemenin yaklaşık bir saat sürdüğünü belirttiler.

Bu acı olayın ardından, İstanbul’da parklar ve rekreasyon alanlarına ilişkin güvenlik önlemlerinin artırılması konusunda da vatandaşlar ve yetkililer arasında geniş bir tartışma başladı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu