TARİFLER

Evde Pizza Yapmanın Püf Noktaları ve Leziz Pizza Hamuru Tarifi!

Pizza Nasıl Yapılır?

Pizza yapabilmek için geniş seçenekler bulunmaktadır. Şarküteri ürünleriyle, beyaz peynirle veya farklı katkı ürünleriyle pizza hazırlanabilir. Mısır, mantar ya da kaşar gibi farklı malzemelerle de özelleştirilebilir. Evde pizza yapımı ise kolay ve keyifli bir aktivitedir, özellikle çocuklarla birlikte yapıldığında keyifli vakit geçirme imkanı sağlar.

Evde Pizza ve Pizza Hamuru Tarifi

Evde pizza yapmak için öncelikle hamur hazırlanmalıdır. Hamur için gereken malzemeler şunlardır:

– 5 su bardağı un

– 1 yemek kaşığı şeker

– ½ tatlı kaşığı tuz

– 4 yemek kaşığı zeytinyağı

– ½ paket yaş maya ya da ½ paket instant maya

– 2 su bardağı ılık su

Hamur için unun ortası açılarak diğer malzemeler eklenir ve yoğrulur. Hazırlanan hamurun üzeri örtülerek 30 dakika kadar kabarmaya bırakılır. Hamur, 2 katı kadar kabarınca pizza yapımına hazırdır. Aynı hamurdan büyük bir tepside tek pizza veya orta boy tepside 2 farklı lezzette pizza yapılabilir.

Evde Pizza Yapılışı

Mayalanan hamur tezgaha alınarak merdane ile açılır ve tepsiye yerleştirilir. Üzerine çatalla delikler açılıp, 180 derecede 10 dakika kadar ön pişirme yapılır. Fırından çıkarılan hamur soğuduktan sonra üzerine domates sosu, sarımsak, kekik ve zeytinyağı karışımı yayılır. Ardından sucuk, zeytin, domates ve yeşil biberler eklenir. Pizza tekrar fırına verilip 180 derecede yaklaşık 30 dakika pişirilir. Son 5 dakikada kaşar peyniri serpilerek eritilir ve sıcak olarak servis edilir. Afiyet olsun!

Pizza Tarifi | Evde Pizza Hamuru Nasıl Yapılır? Karışık Pizza Malzemeleri ve Pizza Sosu Yapılışı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu