GÜNDEM

Erdoğan, Bağdat’taki Irak Türkmen toplumu temsilcileriyle buluştu.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Irak İle Anlaşmalar Peşinde!

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, diplomatik ziyaretine hız kesmeden devam ediyor. Son durağı Irak olan Erdoğan, Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani ile tarihi anlaşmaların imza törenine katıldı.

Törenin ardından gerçekleşen ortak basın toplantısında Erdoğan ve Sudani, ikili ilişkilerin güçlenmesi ve ortak projelerin hayata geçirilmesi konusunda kararlı olduklarını vurguladılar.

Erdoğan ve Sudani, basın mensuplarının sorularını da yanıtladıkları toplantının ardından resmi yemekte buluştular. Yemekte, dostane sohbetler eşliğinde iş birliği olanakları masaya yatırıldı.

Yemek sonrasında Erdoğan, Bağdat’ta bulunan Irak Türkmen toplumu temsilcileriyle bir araya geldi. Türkmen kardeşlerimizin talep ve beklentilerini dinleyen Erdoğan, Türkiye’nin her zaman Türkmen kardeşlerinin yanında olduğunu bir kez daha vurguladı.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın Irak ziyareti, iki ülke arasındaki iş birliğinin daha da derinleşmesine ve bölgede barışın güçlenmesine katkı sağlayacak önemli adımların atılmasına vesile olacak gibi görünüyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu