TARİFLER

Evde Mükemmel Bir Gelin Pastası Nasıl Yapılır?

Gelin Pastası Nasıl Yapılır?

Gelin pastası, ismi kadar tadıyla da dikkat çeken bir tarif olarak bilinmektedir. Gelin pastasının hazırlanması için öncelikli olarak harika kabaran bir kek yapmanız gerekiyor.

Keki fırından çıkardıktan sonra ise sütle ıslatarak harika bir kıvam alması sağlanır.

Kekin üzerine ise hazırlanan muhallebinin dökülmesiyle pastanız hazır hale gelecektir.

Son olarak ise muhallebinin üzerine Hindistan cevizi ekleyerek servis için hazır hale getirebilirsiniz.

Evde Tam Kıvamında Gelin Pastası Tarifi

Gelin pastası son derece hafif ve herkese hitap eden bir tarif olarak bilinmektedir. Gelin pastasını yaparken kekin daha iyi kabarması için yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpmanız gerekmektedir.

Kekin kalıptan rahatça çıkması için ise kalıbı güzel bir şekilde yağlamanız gerekmektedir.

Gelin pastasını hazırlamak için öncelikli olarak keki hazırlamanız gerekir. Derin bir kabın içerisine yumurta ve toz şekeri ekledikten sonra köpürene kadar mikser yardımıyla çırpmaya devam edin.

Ardından karışımın içine un, vanilya ve kabartma tozunu da ekleyerek çırpmaya devam edin. Hazırlanan kek karışımı ısıya dayanıklı bir kabın içine dökülür.

Önceden ısıtılan fırında 180 derecede yaklaşık olarak 30 dakika pişirilmesi gerekir. Kek piştikten sonra bir kenara alarak soğumaya bırakılır.

Soğuduktan sonra ise üzerine 1,5 su bardağı sütü gezdirerek dökebilirsiniz. Sütün tamamını çekmesi için ise 20 dakika kadar bekletebilirsiniz.

Artık süt, şeker, nişasta ve un kullanarak hazırladığınız muhallebinin içerisine soğuduktan sonra toz krem şantiyi de ekleyerek tekrar mikserden geçirebilirsiniz.

Sütü tamamen çeken kekin üzerine hazırlamış olduğunuz muhallebiyi sürmeniz gerekir. Muhallebi tamamen soğuduktan sonra ise üzerini bolca Hindistan cevizi ile kaplayarak servise hazır hale getirebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu