TARİFLER

Evde Muhteşem Haydari Yapımı: İşte Adım Adım Tarif!

Haydari Nasıl Yapılır?

Yoğurt, nane, peynir, dereotu ve tereyağı kullanılarak hazırlanan bir meze olarak bilinen haydari oldukça lezzetli ve kolay bir tarif sunmaktadır. Mezeler genellikle küçük porsiyonlar halinde sofralarda yer almaktadır. Süzme yoğurt, dereotu, sarımsak ve nane kullanarak haydari yapmak oldukça pratiktir.

Haydarinin vazgeçilmez malzemeleri arasında süzme yoğurt bulunmaktadır. Beyaz peynir, sarımsak, nane, dereotu, ceviz içi ve tuz ekleyerek lezzetli bir haydari mezesi hazırlayabilirsiniz. Hazırladığınız haydariyi buzdolabında saklayarak istediğiniz zaman tüketebilirsiniz.

Evinizde bulunan malzemelerle kolaylıkla hazırlayabileceğiniz haydari için;

  1. 5-6 yemek kaşığı süzme yoğurt,
  2. 50-60 gr beyaz peynir,
  3. 2 diş rendelenmiş sarımsak,
  4. 5-6 dal dereotu,
  5. 2-3 çay kaşığı kuru nane,
  6. 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı,
  7. Yarım çay kaşığı tuz,
  8. Yarım çay bardağı ince çekilmiş ceviz içi kullanabilirsiniz.

Zeytinyağının kızdırıldığı tavaya ceviz içi eklenerek soteleyin. Sarımsakları rendeleyin. Beyaz peyniri ezerek küçültün. Dereotunu doğrayın. Tüm malzemeleri karıştırma kabında çırparak karıştırın. Servis tabağına alıp soğuk olarak servis edin.

Haydari, et yemekleri, tavuk yemekleri ve gözlemelerle uyumlu bir mezedir. Sofrada diğer mezelerle birlikte servis edilebilmektedir. Kolay hazırlanışıyla sevdiklerinize sunabileceğiniz lezzetli bir seçenektir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu