SAĞLIK

Zamanla ağız sağlığı sorunları daha sık yaşanıyor

Protetik Diş Tedavisi Uzmanı Prof. Dr. İbrahim Berk Bellaz: Yaşlı Bireyler için Diş Sağlığı Önerileri

Protetik Diş Tedavisi Uzmanı, Prof. Dr. İbrahim Berk Bellaz, yaşlı bireylerin ağız ve diş sağlığı konusunda önemli bilgiler paylaştı.

Prof. Dr. İbrahim Berk Bellaz’a göre, yaşlı bireylerin en az yılda 2 kez diş muayenesi ve kontrolünden geçmesi öneriliyor. Özellikle kronik hastalıkları olan bireylerin daha sık diş hekimine gitmeleri gerekebilir.

Yaşlılık döneminde düzenli diş muayenelerinin ve kontrollerinin önemi üzerinde duran Prof. Dr. İbrahim Berk Bellaz, bu sayede problemlerin erken teşhis edilip tedavi edilebileceğini belirtti.

Ağız ve diş sağlığının genel sağlıkla bağlantılı olduğunu vurgulayan Prof. Dr. İbrahim Berk Bellaz, diş eti hastalıklarının kronik hastalıkları tetikleyebileceğine dikkat çekti.

El becerilerinde azalma ve görme problemlerinin yaşlı bireylerin diş bakımını zorlaştırabileceğini belirten Prof. Dr. İbrahim Berk Bellaz, diş hekimlerinin bu konuda gerekli yardımı ve eğitimi sağlayabileceğini ifade etti.

Yaşlı bireylere özel beslenme önerilerini, ağız hijyeni tekniklerini ve ağız kuruluğu gibi problemler için çözümler sunduğunu belirten Prof. Dr. İbrahim Berk Bellaz, yaşlı hastaların özel bir diş bakımı ve tedavisine ihtiyacı olduğunu vurguladı.

Geriatri diş hekimliğinin yaşlı hastalar için ağız ve diş problemlerini teşhis ve tedavi etme konusunda uzmanlaşmayı sağlayan bir eğitim programı olduğunu da ekledi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu