SAĞLIK

Türkiyede Epidural Anestezi Tercihi Düşük Seviyelerde Kalıyor

Uzm. Dr. Ahmet Anaç: Epidural Anestezi ve Prenses Doğum

Uzman Dr. Ahmet Anaç, anne adaylarının doğum sürecini kolaylaştıran bir yöntem olan epidural anesteziyi açıkladı. Bu yöntemde, bel kısmından özel bir iğne ile omuriliğe anestezik madde verilerek ağrının hissedilmesi engellenmektedir.

Dr. Anaç, prenses doğum olarak da bilinen bu işlemin anneler için oldukça ağrısız, sağlıklı ve kolay olduğunu vurgulayarak, günümüzde sıkça tercih edildiğini belirtti. Epidural anestezi ile yapılan doğumların Fransa’da yüzde 87, Amerika Birleşik Devletleri ve İskandinav ülkelerinde yüzde 90’ın üzerinde olduğunu aktaran Dr. Anaç, Türkiye’de ise bu oranın yüzde 1 civarında olduğuna dikkat çekti.

Ülkemizde epidural anestezi ile yapılan prenses doğumun yeterince tanıtılamadığını dile getiren Dr. Anaç, bu işlemin anne adaylarına doğru ve bilinçli bir şekilde aktarılması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, devlet tarafından desteklenmeyen epidural anestezi ücretlerinin anneler tarafından karşılanması nedeniyle bu yöntemin daha az tercih edildiğini belirtti.

Dr. Anaç, epidural anestezinin anne ve çocuk sağlığı üzerinde ciddi bir zararının bulunmadığını ve Türkiye’de daha yaygın hale gelmesi için devletin destek vermesini umut ettiğini ifade etti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu