SAĞLIK

Yulafın Besin Değeri: Yulafın 100 Gramı Kaç Kalori İçerir?

100 Gram Yulafın Besin Değeri

100 gram yulaf yaklaşık olarak 351 kaloriye denk gelmektedir. Bu miktar yulaf içerisinde 57,3 gram karbonhidrat, 12,2 gram lif, 11,3 gram protein ve 5,8 gram yağ içermektedir. Ayrıca, 100 gram yulafın içinde demir, kalsiyum ve potasyum gibi mineraller de bulunmaktadır.

100 Gram Yulaf Kaç Kalori?

1 porsiyon yulaf genellikle ortalama olarak 351 kalori içerir. 100 gram yulaf genellikle 1 porsiyon olarak kabul edildiğinden porsiyon ayarı yapmak kolaydır. 100 gram yulafın %77’si karbonhidrat, %15’i protein ve %8’i yağ içerir.

Yulafın Faydaları Nelerdir?

Yulafın içinde bulunan vitaminler ve mineraller kalp rahatsızlıklarını önlemeye yardımcı olur. Aynı zamanda enerji verir, uzun süre tokluk hissi sağlar ve doyurucudur. Kötü kolesterolü düşürmeye yardımcı olur. Cilt sağlığı için faydalıdır ve kan şekerine iyi gelir. Sindirim sistemi için faydalıdır, kabızlığı önler ve kolon kanseri riskini azaltır.

Yulaf Zayıflatır mı?

Yulafın sindirim hızlandırma veya yağ yakma gibi bir özelliği yoktur ancak yüksek lif içeriği nedeniyle uzun süre tok tutma özelliği vardır. Zayıflamaya yardımcı olabilir ancak dengeli tüketmek önemlidir. Özellikle kahvaltılarda tüketildiğinde uzun süre tokluk hissi sağlar.

Yulafın Zararı Var mı?

Genel olarak yulafın tüketilmesinde zararlı bir etkisi bilinmemekle birlikte, bazı kişilerde alerjik reaksiyonlara neden olabilir. Ayrıca bazı yulaf çeşitlerinde gluten olabilir bu nedenle çölyak hastalarının dikkatli olması gerekir.

Yulaf Nasıl Tüketilir?

Yulaf kepeği olarak tüketilebileceği gibi, un olarak da kullanılabilir. Yulaf ezmesi en sık tüketilen çeşitlerdendir ve lapa haline getirilerek çeşitli besinlerle tüketilebilir. Smoothie ya da tatlılara da eklenebilir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu