SAĞLIK

Muzun Besin Değeri ve Kalori İçeriği Ne Kadar?

Muz Nerede ve Hangi Mevsimde Yetişir?

Muz için Türkiye’ye baktığımızda genel olarak güney taraflarında yetişir. Akdeniz iklimi bu konuda son derece uygundur. Sonbahar aylarında yetiştirilmeye başlanan muzun hasat süresi ilkbahar aylarına kadar devam eder. Kış aylarında ise muz tüketimi oldukça yoğundur. Antalya ve Mersin, önemli muz yetiştiriciliği yapılan yerlerdir. Buralarda Anamur, Alanya ve Gazipaşa öne çıkan muz yetiştiricisi şehirlerdir. Muz sıcak ve nemli havaları sever, bu ortamlarda yetiştirilen muz daha sağlıklı olur.

Muz Besin Değeri: Muz Kaç Kalori?

Muz, her yaş grubundan insanın sevdiği bir meyvedir. Sağlıklı yapısı ve besin değerleriyle dikkat çeker. 100 gram muz yaklaşık olarak 88 kcal kalori içerir. Ayrıca 100 gram muz için şu besin değerlerini görebiliriz:

– Protein (g) 1,1

– Kalsiyum (mg) 5

– Magnezyum (mg) 27

– Şeker (g) 12

– Potasyum (mg) 358

– Toplam yağ (g) 0,3

– Doymuş yağ (g) 0,1

– Sodyum (mg) 1

– C vitamini (mg) 8,7

– Karbonhidrat (g) 23

– Demir (mg) 0,3

Muz, potasyum açısından zengin bir meyvedir ve aynı zamanda C vitamini ile magnezyum bakımından da zengin bir kaynaktır.

Muzun Faydaları Nelerdir?

Muz, yüksek tansiyona karşı koruyucudur. Kalp sağlığını olumlu etkiler, depresyona iyi gelir, kasların rahatlamasına yardımcı olur, tip 2 diyabete karşı koruyucudur ve kilo verme sürecine destek olur. Aynı zamanda kan şekeri seviyelerini dengeleme özelliğine sahiptir, besleyicidir, doyurucudur, göz sağlığına katkıda bulunur ve kemikleri güçlendirir. Muzun birçok faydası vardır, ancak aşırı tüketimi sağlık sorunlarına yol açabilir. Muz, çiğ olarak kabuğundan soyarak ya da çeşitli tariflerde kullanılarak tüketilebilir. Hem küçük hem de büyükler tarafından sevilen muz, sağlıklı bir atıştırmalık veya tatlı alternatifidir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu