SAĞLIK

Değerli hissetmek adına atılabilecek adımlar nelerdir?

Uzman Klinik Psikolog Müjde Yahşi İle Önemli Bilgiler:

Mesajınıza cevap vermediği için kırıldığınızı düşündüğünüz anlar… Yolda karşılaştığınızda sizi gördüğü halde selam vermediğini düşündüğünüz anlar… Size farklı baktığını düşündüğünüz anlar… Çaya davet ettiğinizde kabul etmediği için hoşlanmadığınızı düşündüğünüz anlar…

Aslında tüm bunlar, zihninizde barındırdığınız olumsuz düşüncelerin bir yansıması olabilir. Kendinizi olumsuz hissetmenize neden olan bu düşünceler, davranışlarınızı ve hayata bakışınızı da olumsuz etkiler. Ancak unutmayın, tüm bunların sorumlusu sizin kendinize olan inancınızla ilgilidir.

Tedaviye, bu inancı değiştirmekle başlayabilirsiniz. Olumsuz düşünceleriniz zihninize geldiğinde, onları geri göndermek önemlidir. Örneğin, karşılaştığınız biri size selam vermediğinde “belki de beni görmedi” diye olumlu düşünmek, bu tedavinin ilk adımı olabilir.

Önemli olan, bardağın boş tarafına değil dolu tarafına odaklanmak; eksik su koyduğu için değil, sizi de düşündüğü için teşekkür etmek. Olayları kendinize bağlamak yerine olumlu düşünmek, size daha sağlıklı bir bakış açısı kazandırabilir.

Unutmayın, insanı olaylar üzmez. Olaylara bakış açısının gücüdür hayatı anlamlandıran. Hayata olumlu ve dolu tarafından bakarak, kendinizi de değerli hissedebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu