SAĞLIK

Çocuklukta Kemik Erimesi Riski Başlıyor

Prof. Dr. Cantürk: “Kemik Erimesi Erişkin Yaşta Ortaya Çıkıyor, Ancak Önlenebilir!

Türkiye Endokrinoloji ve Metabolizma Derneği (TEMD) Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Zeynep Cantürk, kemik sağlığının önemine dair çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Prof. Dr. Cantürk, kemik erimesinin artık çocuklukta değil erişkin yaşlarda kendini gösterdiğini vurgulayarak, yeni araştırmaların sonuçlarını paylaştı.

Kemik yapımının 30 yaşına kadar devam ettiğini belirten Cantürk, kemik kütlesinin bu dönemde arttığını ifade etti. Sağlıklı bir yaşam tarzı benimseyerek kemik sağlığını korumanın önemine dikkat çeken Cantürk, beslenme alışkanlıklarının ve egzersizin kemik kazanımını olumlu yönde etkilediğini söyledi.

Genetik faktörlerin kemik kütlesini belirleyici olduğunu ancak dengeli beslenme ve yaşam tarzı değişiklikleriyle kemik kazanımının artırılabileceğini belirten Cantürk, bu sayede kemik erimesine karşı daha dirençli olunabileceğini vurguladı.

Kemik erimesinin önlenebilir ve tedavi edilebilir bir hastalık olduğuna vurgu yapan Cantürk, çocukluk çağında yapılan kemik taramalarının riskleri önceden belirlemede önemli olduğunu sözlerine ekledi.

Prof. Dr. Cantürk’ün verdiği önemli mesajlar, erken yaşlardan itibaren kemik sağlığına gereken önemin verilmesi gerektiğini bir kez daha hatırlatıyor. Kemik erimesinin önlenebilir olduğunu bilerek, sağlıklı bir yaşam tarzını benimsemek geleceğimiz için atılacak en önemli adımlardan biri olabilir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu