OTOMOBİL

Ticarette Yavaşlama: Ağır Ticari Satışlarında Yüzde 3 Azalma Yaşandı

Türkiye’de Ağır Ticari Araçlar Pazarı İvme Kazanmaya Devam Ediyor

Türkiye’de ağır ticari araçlar pazarı, istikrarlı bir büyüme trendi sergiliyor ve önümüzdeki yıllarda da büyüme potansiyeline sahip. Sektor, son yıllarda elektrifikasyon, otonom sürüş ve bağlantılı araçlar gibi yeni teknolojilerle değişim yaşarken, dinamik bir yapıya bürünüyor.

TAİD raporlarına göre, 2024 yılı Ocak-Mart döneminde ağır ticari araç pazarı bir önceki yıla göre %3 oranında azaldı ancak bu durumun geçici olduğu ve yılın ilerleyen çeyreklerinde bir ivmelenme beklediği belirtiliyor.

Özellikle ihracatın sektörün önemli bir kısmını oluşturmasıyla ilgili olarak yapılan açıklamalarda, TAİD’in sektördeki değişimi yansıtan yeni kurumsal kimliğine vurgu yapılıyor. Dernek, güçlü ve yenilikçi vizyonuyla sektörde etkili bir rol oynamaya devam edeceğini belirtiyor.

Bu süreçte, Türkiye’nin ekonomisine katkı sağlayan ağır ticari araçlar sektörü, yerel üretime ve istihdama destek verirken, sürdürülebilir politikalar doğrultusunda hareket etme zorunluluğunu da vurguluyor.

Araç teknolojisindeki ilerlemelerle birlikte sektörün dönüşüm yaşadığı süreçte, Türkiye’nin inovasyon merkezi haline gelme potansiyelinin olduğu ve sektör liderleri, girişimciler ve araştırma kurumları arasındaki iş birliğinin önem kazandığı ifade ediliyor.

TAİD bünyesinde bulunan üyeler arasında Ford-Otosan, Iveco, MAN, Mercedes-Benz, Otokar, Renault Trucks, Scania, Volvo Trucks, Anadolu Isuzu gibi ağır ticari araç üreticileri ve treyler, üst yapı ve yan sanayi markaları yer alıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu