OTOMOBİL

“Dünya devleri, Türkiye’ye yatırım yapmaya hazırlanıyor”

FIGIEFA, Yönetim Kurulu Seçimli Genel Kurulu İstanbul’da Yapacak!

Sektör temsilcilerinden Emirhan Silahtaroğlu’nun da aralarında bulunduğu 8 Yönetim Kurulu Üyesinden biri olan FIGIEFA, 22 Mayıs’ta İstanbul’da Seçimli Genel Kurulunu gerçekleştirecek.

FIGIEFA’nın Yönetim ve Genel Kurulunu oluşturan 41 üyesi, Türkiye’ye ziyarette bulunacak. OSS Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Özçete, milyar Euro seviyesinde ciroya sahip bu firmaların, Türkiye’nin potansiyelini tanımak için fırsat bulacaklarını belirtti.

Ali Özçete ayrıca, FIGIEFA’ya Yönetim Kurulu için yapılan davetin ve zamanlamanın önemine vurgu yaparak, 23-26 Mayıs tarihlerinde TÜYAP’ta düzenlenecek Automechanika Istanbul fuarının Türkiye’nin en büyük uluslararası ticaret fuarı olma özelliğine sahip olduğunu dile getirdi.

Automechanika Istanbul fuarına katılacak olan FIGIEFA üyelerinin, Türkiye’nin yedek parça ihracatına olumlu katkı sağlayacağına inanan Ali Özçete, fuarın 1500’ün üzerinde katılımcıyı ağırlayacağını ve Türkiye’nin ihracatına önemli fırsatlar sunacağını belirtti.

FIGIEFA, 18 ülkeden 19 dernek ve 5 satın alma grubunu temsil eden 1955 yılında kurulan Brüksel merkezli bir federasyondur. Araç yedek parça, servis ve onarım için serbest ticaret ve rekabeti korumayı amaçlayan federasyon, dünyanın en büyük satış sonrası firmalarının yetkililerini bir araya getirecek.

OSS Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Özçete’nin değerlendirmesine göre, FIGIEFA, Türkiye’de uzun süredir gerçekleşmeyen bir toplantıyı bu yıl yapacak. Aynı zamanda seçimli bir genel kurul olan bu toplantı, Türkiye’nin sektöre katkısını artırmayı hedefliyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu