OTOMOBİL

İnsanlar tarafından kolayca kat edilebilecek 2 bin kilometre menzile sahip otomobil geliştirilecek.

Çinli Geely, GEA Mimarisine Dayanan Yeni Teknoloji Amiral Gemisi SUV’u Starship’I Dünya Prömiyeri Yaptı

Çinli otomotiv devi Geely’nin yeni teknoloji harikası SUV’u Starship, markanın GEA mimarisine dayanıyor ve dünya prömiyerini gerçekleştirdi.

Markanın yapay zeka teknolojisini ön plana çıkardığı bu konsept model, Yeni Nesil Leishen Hibrit Elektrikli ve AI Dijital Şasiyi içeriyor. Starship Galaxy adlı yeni SUV prototipi, markanın yapay zeka araçları inşa etme yeterliliğini gözler önüne sermek için tasarlandı.

Martı kapı şeklinde tasarlanan bu ilginç konsept aracın 4 farklı bölümü açılabiliyor. Ön ve arka kapılar yana doğru açılırken üst tavanlar da martı kanadı gibi yukarı kalkabiliyor. Ayrıca, araçta otonom sürüş özellikleri de bulunuyor ve marka, yeni yakıt seçeneklerinde özellikle hibrit teknolojisine vurgu yapıyor.

Geely Auto Group CEO’su Gan Jiayue, “Bu akıllı teknolojiler, Starship’ten başlayarak Yinhe yeni enerji ürün serisinde adım adım hayata geçirilecek ve her yeni Yinhe serisi aracın yapay zeka çağına hazır olduğunu gösterecek.” şeklinde konuştu.

Markanın geliştirdiği GEA’nın küresel akıllı yeni enerji mimarisi, donanım, sistem, ekoloji ve yapay zekayı bir araya getirerek dünyanın ilk dördü bir arada yapay zeka akıllı mimarisi olarak tanımlanıyor. Bu mimari, mekansal tasarım, akıllı enerji, kapsamlı güvenlik, yapay zeka zekası ve sürüş performansında önemli yenilikler sunuyor.

Geely, gelecekte üreteceği modellerde saf elektrik, hibrit, menzil genişletici ve yeşil metanol gibi seçeneklerle tam elektrifikasyonu destekleyerek kullanıcılara geniş ve esnek güç seçenekleri sunmayı hedefliyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu