OTOMOBİL

2024’te Çin Otomobil Fuarı’nda 278 Yeni Araç Sürülme Fırsatı Bulacak

2024 Pekin Otomobil Fuarı Neler Sunuyor?

2024 Pekin Otomobil Fuarı, Auto China 2024, bugün kapılarını açtı ve 4 Mayıs tarihine kadar ziyaretçilerini ağırlayacak. Bu heyecan verici etkinlik, Çin Uluslararası Sergi Merkezi Shunyi Yeni Mekan ve Çin Uluslararası Sergi Merkezi Chaoyang Hall olmak üzere iki farklı mekanda gerçekleştiriliyor.

Fuar, 27-28 Nisan tarihlerinde profesyoneller ve basın mensuplarını ağırlayacak. Shunyi mekanı, binek otomobilleri, ticari araçları ve otomotiv endüstrisi ile ilgili bazı teknoloji şirketlerini barındırırken, markaların Çin pazarına olan ilgisini gözler önüne seriyor.

Fuarda, 30’u çok uluslu otomobil üreticilerinden olmak üzere toplamda 117 model küresel lansman yapacak. Ayrıca, 41 konsept otomobilin de sergileneceği etkinlik, BMW, Mercedes-Benz, Audi, Volkswagen gibi geleneksel markaların yanı sıra Nio, Xpeng, ve Xiaomi gibi yeni otomobil markalarını da ağırlıyor.

Teslanın yer almadığı fuarda, özellikle Nio’nun tüm güncellenmiş modellerini sergilemesi dikkat çekiyor. Etkinlik aynı zamanda bağlantılı araçlar alanında da önemli gelişmelere sahne olacak. Küresel otomobil üreticileri ve EV girişimleri, yeni enerjili araçlar için büyük bir pazar ve üretim üssüne dönüşen Çin pazarına odaklanarak, yeni modeller ve konsept otomobilleri tanıtacak.

Hibrit araçlar, Çin pazarında giderek popüler hale gelirken, geçen yıl sadece elektrikli araçlar yaklaşık dörtte birlik bir pazar payı elde etti. BYD gibi Çin’in önde gelen EV üreticileri, elektrikle veya hibrit olarak çalışabilen modellerini sergilerken, hibritlerin ileriye dönük büyüyen bir segment olması bekleniyor.

Çinli üreticilerin Avrupa pazarında da ilerleme kaydetmesi, Avrupalı otomobil üreticileri için potansiyel bir tehdit oluştururken, AB’nin Çin yapımı EV’lere yönelik tarife uygulanıp uygulanmaması konusu da gündemde. Bu heyecan verici etkinlik, otomotiv dünyasında büyük yankı uyandırmaya devam ediyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu