GÜNDEM

Zamanı geldi: Soykırımla Mücadele Etmeye Kararlıyız

Başkan Erdoğan, Parlamenterler Arası Kudüs Platformu 5. Konferansı’nda Güçlü Bir Konuşma Yaptı

İstanbul’da gerçekleşen ‘Parlamenterler Arası Kudüs Platformu 5. Konferansı’nda Başkan Recep Tayyip Erdoğan, 45 ülkeden oluşan delegasyonun katılımıyla konuşma yaptı.

Parlamenterler Arası Kudüs Platformu, Filistin davasının küresel düzeyde sesi ve nefesi olmaya devam ediyor.

İsrail’in baskı ve tehditlerine karşı dik duran Erdoğan, “Ne yaparsanız boş, Tayyip Erdoğan’ın kalbine de kavline de zincir vuramazsınız” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Siyonizmin dünyayı esir aldığına vurgu yaparak, Hamas’a terör örgütü iftirası atanlara karşı çıkarak Gazze’deki kardeşlerimize destek vereceklerini belirtti.

Filistin’in Kudüs’ünün kadim kimliğinin korunması gerektiğinin altını çizen Erdoğan, Mescid-i Aksa’nın kutsiyetine sahip çıkılması gerektiğini vurguladı.

Ayrıca, İsrail’le ticari ilişkileri kestiklerini ve Gazze’ye yardımlarda ilk sırada olduklarını belirterek, Filistin davasına verdikleri destekten geri adım atmayacaklarını açıkladı.

Başkan Erdoğan’ın konuşmasıyla başlayan konferans, Türkiye’nin Filistin meselesindeki kararlı tavrını bir kez daha ortaya koydu.

Gazze’deki ablukanın sona ermesi ve Filistin’in özgürlüğü için yapılan yürüyüşlere destek veren Türkiye, barış ve adaletin hâkim olması için gayretlerine devam ediyor.

Başkan Erdoğan’ın sert sözlerinin ardından, İsrail yönetimine karşı alınan sert tedbirler ve Filistin halkına verilen destekler, Türkiye’nin insanlık ve adalet mücadelesindeki kararlı duruşunu bir kez daha gözler önüne serdi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu