GÜNDEM

CHP’li Mahmut Tanal’ın iddialarına Dicle Elektrik’ten kesin yanıt: Elektrik dağıtım hizmetimiz sorunsuz bir şekilde devam ediyor!

Dicle Elektrik: “Gündeme Getirilen Görüşler Gerçekleri Yansıtmıyor”

Dicle Elektrik, sosyal medyada bilinçli ve yanıltıcı iddiaların gündeme getirildiği dağıtım bölgesindeki genel enerji kesintisi iddialarına açıklık getirdi. Yapılan açıklamada, şirketin 10 yılı aşkın süredir bölgeye kesintisiz elektrik sağlama vizyonunu sürdürdüğü vurgulandı.

Yetkililer, elektrik dağıtım hizmetinin popülist söylemlerle gölgeleyemeyeceğini belirterek, tarım sulama alanlarında öngörülmeyen oranlarda kaçak ve kayıt dışı elektrik kullanımının yaşandığını aktardı.

Açıklamada Türkiye Cumhuriyeti Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve EPDK regülasyonlarına tabi oldukları vurgulanan Dicle Elektrik, sosyal medyada yer alan genel elektrik kesintisi iddialarını da yalanladı. Bölgedeki hizmetlerine devam ettiklerini belirten yetkililer, arz dengesizlik sorunlarına da değindi.

Şirketin tarımsal sulama bölgelerinde gerçekleştirilen bakım ve onarım çalışmalarıyla arz güvenliğini sağlamaya odaklandığı belirtilen açıklamada, yaşanan arızalara aynı prosedürlerin uygulandığına dikkat çekildi.

Açıklamada, tarımsal sulama faaliyetlerinin toplam elektrik tüketiminin yüzde 50’sini oluşturduğu ve bölgedeki elektrikle sulama oranının yüzde 70’e ulaştığı bilgisi paylaşıldı.

Dicle Elektrik’in yıllar içinde bölgeye yaptığı yatırımların toplam değerinin 1 milyar USD’yi aştığı belirtilirken, 2023 sonuna kadar bu yatırımlara yeni eklemeler yapılacağı da ifade edildi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu