GÜN ORTASI

Türkler, Almanyadaki sahte ehliyet çetesinde yer alıyor

Almanya’da Büyük Skandal: Milyonlarca Euro’luk Ehliyet Vurgunu Ortaya Çıktı

Federal Karayolu Araştırma Enstitüsü (BASt), her yıl 80 bin alkollü ve uyuşturucu bağımlısının ehliyet için girdiği tıbbi-psikolojik sınavları denetlemesiyle Almanya’yı sarsacak bir skandalı gün yüzüne çıkardı.

MPU sınavlarından yüzde 40’ının başarısızlıkla sonuçlandığı bilgisi üzerine, Enstitü şüphelenerek ihbara konu olan kliniklerle ilgili soruşturma başlattı. Yapılan incelemede, kliniklerin temiz raporlar düzenleyerek yüzlerce alkol ve madde bağımlısının ehliyet almalarına aracılık ettiği ortaya çıktı.

Şüpheliler arasında eski Dj Deniz K. ve ünlü rapçı Emmanuel Awere Yazze Twellmann’ın bulunduğu MPU King Danışma Kliniği, sahte belgeler karşılığında milyonlarca euro vurgun yaptığı iddialarıyla polis baskınına uğradı.

Deniz K.’nin Dubai’de olduğu belirlenirken, polis ticari dolandırıcılık ve belgede sahtecilik suçlamalarıyla 2 yönetici ve 5 şirket çalışanı hakkında soruşturma başlattı. MPU testi, ehliyetine el konulan kişilerin araç kullanmaya uygun olup olmadığını belirlemek amacıyla uygulanan tıbbi psikolojik bir muayenedir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu