GÜN ORTASI

Kuduz alarmı! Hatay’da 2 mahalle karantinaya alındı.

Köpek Kuduz Vakası Nedeniyle Defne ilçesinde Alınan Önlemler

Valilik tarafından yapılan açıklamaya göre, Meydancık Mahallesi’nde yaşanan köpek saldırısı sonrasında alınan önlemler açıklandı. Sahipsiz köpeğin büyükbaş hayvanlara saldırması sonucu kuduz tespit edilmesi üzerine Meydancık ve Güneysöğüt mahalleleri karantinaya alındı.

Ayrıca Tavla, Koçören, Hancağız ve Hüseyinli mahalleleri gözetim bölgesi ilan edilerek takip altına alındı. Kuduz riski bulunan bölgelerde kordon uygulanarak hayvan giriş-çıkışı yasaklandı. Sahipsiz kedi ve köpekler ile vahşi hayvanlar aşılamaksızın toplanıp bakım evlerinde tutulacak.

Sahipli hayvanlar, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından aşılanacak ve sağlık kontrolleri yapılacak. Hasta hayvan tarafından ısırılan insanlar sağlık teşkilatı ile irtibata geçmeleri konusunda uyarıldı.

Açıklamada, köpek kuduz vakasıyla ilgili alınan idari ve teknik tedbirlerin tüm kurumlarca titizlikle takip edildiği belirtildi. Vatandaşlardan herhangi bir olumsuz durumda en yakın sağlık birimine başvurmaları, emniyet ve jandarma birimlerine haber vermeleri istendi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu