GÜN ORTASI

Cezasından şikayetçi olan şımarık katil başvuruda bulundu

İstanbul’da Motosiklet Kaza Sonucu 2 Kişinin Ölümüne Sebep Olan Şımarık Sürücü 8 Yıl 4 Ay Hapis Cezasına Çarptırıldı

İstanbul’da meydana gelen trajik bir kaza sonucu, motosikletine çarparak Murat Vermez ve Nazlıcan Yolcu’nun hayatını kaybetmesine neden olan Osman Berkant Keskin, ‘Ben çok şımarığım, şımarıklık yapmak istedim. Genelde şımarık bir yapım var, şaka yapıyordum’ açıklamasıyla yargılandı.

Nazlıcan Yolcu’nun annesi Nevriye Basbatan’ın avukatı Ahmet Tokdemir karara itiraz ederek, “Karara itiraz edeceğiz. Biz, sanık hakkında verilen cezayı yeterli bulmadık. Ceza indirimini de kabul etmiyoruz” ifadelerini kullandı.

İstanbul Eyüpsultan’da geçtiğimiz yıl meydana gelen kaza sonrası tutuklanan Osman Berkant Keskin’in 7 yıl 6 ay hapis cezası almasının ardından mahkeme, sanığın ‘bilinçli taksirle’ suç işlediğini belirterek cezayı 9 yıl 12 aya çıkardı.

Ancak mahkeme, sanığın geleceği üzerindeki olası olumsuz etkileri dikkate alarak cezayı 8 yıl 4 aya indirdi. Cezayı kararlaştırırken tutukluluk süresi ve kaçma şüphesinin de göz önünde bulunduran mahkeme heyeti, aynı zamanda sanığın ehliyetini de 2 yıl süreyle geri aldı.

Kazada hayatını kaybeden Nazlıcan Yolcu’nun avukatı, verilen cezanın yetersiz olduğunu belirterek adaletin tecellisi ve toplumda güven duygusunun oluşması için daha etkili bir ceza talep etti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu