GÜN ORTASI

Barma Yaylası’nı Mavi Yıldızlar Aydınlatıyor

Trabzon’un Barma Yaylası Turbalığı’nda Mavi Yıldız Çiçekleri Doğayı Maviye Bürüyor

Trabzon’un Çaykara ve Köprübaşı ilçelerinde yer alan Barma Yaylası Turbalığı, her yıl nisan ayında büyüleyici bir manzaraya ev sahipliği yapıyor. Kasım 2019’da koruma altına alınan bu doğal alan, ‘mavi zakkum’ olarak da bilinen ‘mavi yıldız’ çiçekleriyle adeta göz kamaştırıyor.

İnce uzun yapraklı mavi yıldız çiçeği, nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olmasına rağmen, Türkiye’nin koruması altındaki nadir bitkilerden biri. Uluslararası Bern Sözleşmesi kapsamında koruma altına alınan bu çiçek, doğanın eşsiz güzelliklerinden biri olarak görülüyor.

Nisan ayının ilk haçlerinde açmaya başlayan mavi yıldız çiçekleri, doğaya mistik bir hava katarken ziyaretçilerini de büyülüyor. Sabahın erken saatlerinde yaylaya gelen doğaseverler, bu eşsiz güzellikleri görüntülemek ve fotoğraflamak için sabırsızlanıyor.

Barma Yaylası Turbalığı’ndaki mavi yıldız çiçekleri, sadece görsel bir şölen sunmakla kalmıyor, aynı zamanda doğal yaşamın korunması gerekliliği konusunda da bize hatırlatıcı bir rol üstleniyor. Doğanın bu eşsiz armağanını görmek için siz de bu muhteşem doğa harikasını keşfetmeye davetlisiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu