GALATASARAY

Galatasaray, Süper Lig tarihinde Fenerbahçe ile birlikte rekorlar kırdı!

Galatasaray Süper Lig’de Yukatel Adana Demirspor’u 3-0 Mağlup Ederek Zirvede Yerini Sağlamlaştırdı

Galatasaray, ikinci yarıda ortaya koyduğu etkileyici performansla Süper Lig’in 33. haftasında Yukatel Adana Demirspor karşısında fırtına gibi esti. Hakim Ziyech’in 53. dakikada attığı golle başlayan gole şöleninde, Kerem Demirbay’ın 64. dakikada ve Mauro Icardi’nin 90+1. dakikada kaydettiği gollerle ‘Cimbom’ sahadan 3-0 galip ayrıldı. Bu galibiyetle birlikte Galatasaray, ligdeki 30. zaferine ulaştı.

Sarı-kırmızılı ekip, 3 beraberlik ve 1 mağlubiyetle toplamda 93 puana yükseldi. Ayrıca, Fenerbahçe ile arasındaki puan farkını 7’ye çıkararak liderlik koltuğundaki yerini sağlamlaştırdı. Üst üste 15. galibiyetini elde eden Galatasaray, kendi rekorunu kırarak bu sezonun en uzun galibiyet serisine imza attı.

Okan Buruk yönetimindeki sarı-kırmızılılar, Adana Demirspor zaferiyle geçen sezon elde ettikleri galibiyet sayısını 15’e çıkardı ve bir kez daha tarihe geçti. Ayrıca, Fenerbahçe’nin bir sezonda topladığı en fazla puan rekorunu egale eden Galatasaray, 1988-1989 sezonunda 93 puan toplayan rakibiyle aynı puana ulaştı.

Tecrübeli kaleci Fernando Muslera da bu zaferde başrol oynadı. Muslera, kendi rekorunu geliştirerek bu sezon 32 lig maçında 17 kez gol yemedi ve efsanevi kaleciler Claudio Taffarel ve Faryd Mondragon’un rekorunu geride bıraktı. Bu performansıyla Muslera, Galatasaray tarihinde adını altın harflerle yazdırdı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu