EKONOMİ

Türkiye’nin İsrail ile ticaretini tamamen durdurması kararlaştırıldı!

Bakanlık Açıklaması: Türkiye’den Filistin’e Destek

Türkiye, son zamanlarda yaşanan çatışmaların durdurulması ve insani yardımın ulaştırılması için yoğun diplomasi çabalarını sürdürüyor. Ülke, Gazze’deki insanlara her türlü yardımı götürmek için gemiler ve uçaklarla hareket ederek binlerce ton insani yardım malzemesini bölgeye ulaştırmıştır.

Ancak, İsrail’in saldırgan tavrı devam ettiği ve uluslararası ateşkes çabalarını reddettiği görülmektedir. Bu nedenle Türkiye, İsrail’e ihracatını kısıtlamış ve insani yardımların akışını sağlaması için baskılarını artırmıştır.

Gelinen noktada, İsrail’in tutumunda bir değişiklik olmadığı sürece Türkiye, ikinci aşamada ihracat ve ithalat işlemlerini durduracak ve kesin tedbirler almaya devam edecektir.

Ticaret Bakanlığı ve Filistin Milli Ekonomi Bakanlığı arasında yapılan koordinasyon çalışmaları sayesinde, Filistinli kardeşlerimizin bu tedbirlerden en az şekilde etkilenmesi sağlanacaktır.

Türkiye Cumhuriyeti, Filistinli kardeşlerinin haklı mücadelesine destek olmaya devam edecek ve insani yardımlarını sürdürecektir. Kamuoyuna duyurulur.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu