EKONOMİ

Körfez Bölgesi’nde Türkiye’ye Yoğun İlgi Gözleniyor, Çağlayan Çetin Açıkladı

The Retail Summit: Trendyol Grubu Başkanı Çağlayan Çetin Bize Körfez’de Perakende Dünyasının Kapılarını Açıyor

Pandemi sonrası perakende sektöründeki fırsatlar ve zorluklar The Retail Summitte masaya yatırıldı. Önde gelen 1000’e yakın katılımcının buluştuğu etkinlikte, Trendyol Grubu Başkanı Çağlayan Çetin, Orta Doğu’ya açılmanın kazandıran reçetesini katılımcılarla paylaştı. Çetin’in Körfez pazarına yönelik hedefleri 1,5 milyon müşteriyi aşarken, 2024 yılı sonu için 6 milyon müşteri hedefi koyuldu.

Geçtiğimiz yılda Körfez’e adım atan Trendyol Grubu, Türk markalarını bölgeye taşıyarak 1,5 milyon müşteriye ulaştı. Türkiye ve Avrupa ile kıyaslandığında BAE’nin internet penetrasyonu ve online alışveriş oranları oldukça yüksek. Fiziksel ve dijital perakendenin birbirini tamamlayacağına inanan Çetin, bölgede 150 büyük üretici ve binlerce Türk markasının yer aldığını belirtti.

Çetin, Körfez ülkelerinde Türk ürünlerine ve Türk kültürüne büyük ilgi olduğunu vurguladı. Bölgede Türk modasına, ürünlerine ve popüler kültürüne olan yakınlık, Türk üreticiler ve satıcılar için büyük bir fırsat yaratıyor. BAE’de influencer ilişkilerinin Türkiye’ye kıyasla daha güçlü olduğunu ifade eden Çetin, Trendyol’un bölgede 6.000’den fazla influencer ile çalıştığını paylaştı.

Girişimcilik ekosisteminin dinamikliğine dikkat çeken Çetin, Körfez’deki start-upların perakende teknolojileri üzerine yoğunlaştığını belirtti. Trendyol’un bölgedeki pazaryeri modelini genişleterek, Türkiye ve BAE arasındaki ticaret hacmini büyütmeyi hedeflediğini söyledi. 50 bin yerli üreticinin 1.600 kategoride 15 milyon ürün seçeneği sunduğu Trendyol, Körfez müşterilerine en geniş ürün yelpazesini sunmayı amaçlıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu