MANŞETLER

“Türkiye Eğitim Sistemi İçin Yeni Müfredat Taslağı Görüşe Açıldı”

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli: Eğitimde Uzun Soluklu Bir Değişim Süreci

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli, sadece son bir yılın değil, on yıllık uzun soluklu bir çalışmanın ürünü olarak ortaya çıktı. Bu modelin oluşturulması sürecinde, mufredat hazırlık aşamasında çok uzun görüş alışverişleri ve kamuoyundaki yansımalar üzerinden detaylı analizler yapıldı, bir araya gelinerek toplantılar düzenlendi.

Bu titiz çalışmalar sonucunda geçen yıl yaz aylarında elde edilen veriler, sistemli bir şekilde değerlendirildi ve model oluşturuldu. Modelin beceriler çerçevesi belirlenirken akademisyenler, öğretmenler ve diğer eğitim paydaşlarının katılımıyla yirmiden fazla çalıştay düzenlendi.

Her bir ders için oluşturulan ekipler, yüzlerce toplantı yaparak mufredatın hazırlıklarını tamamladı. Yaz aylarından bugüne kadar 1000’den fazla öğretmen ve akademisyenle toplantılar düzenlendi, 260 akademisyen ve 700’den fazla öğretmen sürekli olarak bu çalışmalara katıldı.

Bunun yanı sıra, ilave olarak görüşlerine başvurulan akademisyenler ve öğretmenlerle birlikte 1000’in üzerinde eğitim paydaşı ortak çalışmalar yürüttü. Bakanlık merkez teşkilatındaki tüm birimler de mufredat için yoğun çalışmalar yürüttü.

Bir haftalık askı sürecinin ardından “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli”, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı tarafından son eleştiri, görüş, öneri ve paylaşımlar doğrultusunda revize edilecek ve nihai şekline ulaşacak. Yeni mufredat, gelecek eğitim-öğretim yılından itibaren okul öncesi, ilkokul birinci sınıf, ortaokul beşinci sınıf ve lise dokuzuncu sınıflarda kademeli bir şekilde uygulanmaya başlanacak.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu